Ce soluții avem când muncim în mediu cu 1.63$ pe oră!?

Salariul minim sau mediu pe economie este un indice care ne arată cât de dezvoltate sunt statele lumii în termeni comparativi: venituri personale, calitatea vieții, minimul de trai etc. De exemplu în SUA, un muncitor simplu ar trebui să lucreze 50 de ore pe săptămână pentru a scăpa de sărăcie. În Cehia, ar fi necesare 79 de ore pe săptămână, potrivit incont.ro.

Top 7 țări din Europa cu cel mai bun salariu minim, calculat la oră, conform datelor OCDE din 2015:

1. Luxembourg – $9,24

2. Belgia – $8,57

3. Irlanda – $8,46

4. Franta – $8,24

5. Olanda – $ 8,2

6. Germania – $ 7,19

7. Marea Britanie – $ 7,06

Opt state nu au fost incluse în acest raport, printre care Finlanda, Suedia și Elveția, pentru că aici nu este stabilită prin guvern plata minimă.

Situația e cu totul alta În Republica Moldova unde în mediu se lucrează cu $1,63 pe oră. Calculele sunt simple. Salariul mediu pe economie în țară este de 5170 de lei, conform datelor Biroului Național de Statistică. În mediu o lună are 20 zile lucrătoare a câte 8 ore de muncă. 5170 (lei) ÷ 20 (zile) ÷ 8 (ore) = 32,31 lei per zi 32,31 lei convertiți în dolari, $1,63

Aceste cifre ne demonstrează că veniturile sunt mult sub așteptările municitorilor, angajaților sau celor care vor să obțină venituri de sinestătător. Mai ales dacă vorbim de chetuielile imprevizibile cum ar fi: reparația automobilului, tehnicii, vacanțe scurte, plata pentru medicamente, reparația casei etc.

Astfel, pe piața există oportunitatea de dezvoltare a companiilor de microfinanțare care sunt disponibile să ofere împtumuturi și credite de consum de scurtă durată, cu aplicare online care simplifică metoda de acordare, evitând multitudinea de formulare și completarea acestora. În aceste cazuri un credit urgent de la loialcredit.md este o soluție viabilă pentru acoperirea unor cheltuieli neprevăzute. Intri pe loialcredit.md. Unde ai la dispozțitie toată informația necesară pentru a contracta un credit online rapid. Afli absolut despre toate costurile care sunt expuse la vedere, pentru că noi nu avem nimic de ascuns. Soliciți un împrumut. Pentru acesta ai nevoie doar de buletin valabil și un venit stabil lunar. Echipa noastră te poate asista la îndeplinirea cereri online de creditare. Necesită foarte puțin timp să luam o decizie despre împrumutul online solicitat, după care primești banii direct în contul bancar sau pe cardul personal. Transferul se realizează imediat.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.